Ájurvédská masáž - vyvolává vzpomínky na dětství? (3.díl)



Tak už  nám konečně začalo jaro. Všude se na nás usmívá zelená barva - barva zrodu a všeho nového, barva srdeční čakry. Všechny čakry jsem popisovala v minulém čísle. Článek si můžete přečíst tady. Dozvíte se v něm, jakou funkci mají čakry a jaké krystaly jsou k nim přiřazené, aby se sjednotily v toku energie.

Ale protože jsem vám slíbila, že vám v dalším čísle představím masáž, která dokáže harmonizovat čakry, sladit je, dodat vám energii a pohladit vás na duši, tak vám jí nyní představuji…
Je to ajurvédská masáž.

O Ájurvédě

Ájurvéda je už 5 000 let stará indická metoda léčení. Lidé jí říkají „matka medicíny“, protože z ní vychází čínská i klasická medicína. Dokonce světová zdravotnická organizace (WHO) ji uznává za účinný medicínský systém.

Ájurvéda může sloužit jako prevence proti nemocem, ale dokáže je i léčit. Nachlazení, zažívací obtíže, alergie, únava, nespavost, vředy, bolest hlavy, vysoký krevní tlak, migréna, cukrovka, duševní nemoci – tomu všemu dokáže Ájurvéda pomoci.

Existuje několik léčebných technik: aromaterapie, bylinná léčba, ajurvédská masáž a mnoho dalších...

Jak probíhá ájurvédská masáž?

Masáž trvá asi 2 hodiny, protože masíruji celé tělo. Není to ale ta klasická masáž, kdy vám tlačí na bolavé místa, napravují vás, pokládají na vás horké lávové kameny…
Ájurvédská masáž je zvláštní tím, že léčí dotykem, hlazením, předáním energie druhého člověka.

Začínám od plosek nohou a končím masáží obličeje, vlasové pokožky a uzavřením korunní čakry.

K masáži používám čistý přírodní sezamový olej a přidávám do něj 100% přírodní silice, které máme nově v Čajovně. Masáží dávám do pohybu čakry tak, aby tok energií byl ve správném směru a my se cítili dobře a s námi i naše orgány.

Po této masáži je dobré se večer nesprchovat. Olej dokončí detoxikaci těla většinou přes noc a protože je zaktivovaný i tok lymfy, zbavíte se veškerých otoků.

Nadbytečnou vodu, kterou ze sebe dostanete, je dobré nahradit bylinnými čaji—nejlépe ájurvédskými čaji. Čaje jsou přesně rozdělené podle typu postavy -  Váta, Kapha, Pitta. Máme je v prodeji v Čajovně.

Tato masáž je vhodná i pro malé děti a děti, které jsou hyperaktivní. Navodí v nich pocit klidu.
A protože masáž provádím dotekem a hlazením, vyvolávám v lidech vzpomínky na dětství, kdy je jejich maminky hladily. V tu chvíli nám bylo přece tak krásně a cítili jsme se v bezpečí.

Tento pocit nám dnes chybí vlastně všem. Přitom stačí tak málo. Připomeňte si to třeba jen pohlazením po vlasech...
A co takhle věta „Mám Tě rád“?

Bonus: Recepty

„Masáž na unavené svaly“

Do 100 ml masážního oleje:
14 kapek citrónu
14 kapek rozmarýnu
2 kapky máty

„Masáž na unavené svaly II.“

Do 100 ml masážního oleje
10 kapek borovice
10 kapek čajovníkového oleje (Tea– tree)
10 kapek citrónu

Více informací a objednávky na čísle: 415 652 164.

Přečtěte si také:

Jarní očista - Detoxikace organismu (1.díl)

Jarní očista - Detoxikace pomocí léčivých krystalů (2.díl)

Čaj bez vody: Příběh čajovny